projecten

In samenwerking met HEVO | Experts in huisvesting en vastgoed en de gemeente Groningen, meet Qbik voor de Groningse schoolbesturen de schoolgebouwen in en voorziet deze van meetrapporten volgens de NEN 2580. De schoolbesturen worden voorzien van accurate plattegronden en meetgegevens, breed toepasbaar in het kader van onderwijshuisvesting, gebouwwaardering, beheer, facilitaire- en technische zaken.

Qbik heeft Tennisvereniging De Marsch in Paterswolde geadviseerd en begeleid bij de verduurzaming en het onderhoud van het clubgebouw. Het gebouw krijgt een frisse, nieuwe uitstraling. Verder wordt de gebouwschil optimaal geïsoleerd, worden de installaties gemoderniseerd en wordt het platte dak voorzien van zonne-panelen.  Het clubgebouw gaat van een energielabel G naar een energielabel A.

Voor een Groningse belegger heeft Qbik de renovatie en verbetering begeleid van het exterieur van het appartement en het onderliggende restaurant in het centrum van Groningen. In nauwe samenspraak met de gemeente Groningen hebben we dit Beschermd Stadsgezicht gerenoveerd en verduurzaamd en weer klaar gemaakt voor de volgende 50 jaar.

Bij een nieuwbouwproject van 15 appartementen in Groningen heeft Qbik de belegger als koper mogen begeleiden bij de oplevering. Qbik heeft voor de koper gecontroleerd of de appartementen conform overeenkomst waren opgeleverd en heeft  namens de opdrachtgever de technische oplevering verzorgd.

In 2018 heeft Qbik de eer gehad om de renovatie en verbouwing van een herenhuis met Beschermd Stadsgezicht in de Groninger Schilderswijk van ontwerp tot en met oplevering, te mogen begeleiden. De woning is verduurzaamd, gerenoveerd en op een spectaculaire wijze verbouwd, met respect voor de authentieke elementen.

Bij de nieuwbouw van 13 eengezinswoningen in de Groningse Korrewegwijk, heeft Qbik toezicht gehouden op de voortgang en de kwaliteit van het project. Dit namens de belegger die de woningen heeft aangekocht en verhuurt in het middensegment. Tevens heeft Qbik de oplevering verzorgd.